Тенденции в дизайна на салоните за красота

by Velislava Panayotova

1. “Обратно към корените” – Първоначалното усещане е, че сме в бръснарница от Дивия запад, отвсякъде лъха тестостерон. Естественият фурнир и твърдата кожа преобладават в интериора и кореспондират с желанието да се върнем към базовите, изначални потребности. Няма смисъл да споменаваме, че целевата публика на такива обекти е мъжката лъмбър аудитория. Но и все повече жени се чувстват комфортно в такъв тип обстановка.

2. “High end class” салоните привличат потребители, търсещи премиум изживяване. Осветлението и високият клас дизайнерски мебели са ключови за такъв тип салони. Няма да намерите оборудването за тези места в обикновени каталози или магазини. Всичко там е изработено по поръчка и единствено по рода си. Вдъхновението за тях идва разбира се от Ню Йорк и Токио – градовете диктуващи световните тенденции в дизайна на топ студиата за красота. Попадайки на подобно място, клиентът има гаранция за получаване на топ услуга.

3. Organic концепцията завладява с пълна сила и салоните за красота. От топлите тонове на паркета и останалата дървения (предимно дъб) до мекото осветление, всичко е създадено в унисон, за да допринесе за релаксираща среда. Подобни места се посещават от аудитория със здравословен начин на живот. Идеално допълнение за максимално преживяване към био козметиката и етеричните масла, са и напитки от био плодове и зеленчуци.

13 Comments

Leave a Reply